Nog Geen Abonnee?

Sluit je aan bij 2.300+ abonnees van The Growth Perspective nieuwsbrief. Elke zaterdagochtend krijg je 1 praktische tip over organische marketing, LinkedIn of persoonlijke groei.

laptop met email nieuwsbrief

5 ideeën voor je LinkedIn banner die je personal brand versterken

22 februari 2022 door Lucia Sandaal

5 ideeën voor je LinkedIn banner die je personal brand versterken

Op het Internet heb je ongeveer 3 seconden om een goede eerste indruk te maken. Een LinkedIn banner die de aandacht van je ideale klanten trekt en vasthoudt, is dus geen overbodige luxe.

Zodra iemand je profiel bezoekt op LinkedIn, is het allereerste dat in het oog springt je LinkedIn banner. Daarom laat ik je in dit artikel vijf manieren zien waarop je je LinkedIn banner kan gebruiken om je personal brand op LinkedIn te versterken.

Wat is een LinkedIn banner?

LinkedIn banners zijn de afbeeldingen die in je LinkedIn profiel boven je naam en kopregel worden weergegeven. Het wordt ook wel je achtergrondfoto genoemd en je profielfoto valt er half in.

Het is het grootste stukje onroerend goed bovenin je profiel en daarom een uitgesproken kans om snel de aandacht van profielbezoekers te trekken en meer over jezelf te vertellen en te laten zien.

Waarom is een LinkedIn banner belangrijk?

Je LinkedIn banner is een gemakkelijke manier om mensen in één oogopslag te laten zien wie je bent, wat je doet en waar je om bekend wilt staan. En nog belangrijker: om duidelijk te maken wat je wilt dat ze doen.

linkedin-banner

Het valt immers niet mee om als ondernemer op te vallen op LinkedIn en te zorgen dat de juiste mensen hun weg naar je profiel vinden. Dus wanneer het je lukt ze aan te trekken, wil je niet dat ze meteen weer wegklikken omdat je profiel ze niet aanspreekt of er niet professioneel uitziet.

Maak een professionele indruk

LinkedIn banners zijn niet alleen bij uitstek een kans om de aandacht van je profielbezoekers te trekken, het ziet er ook professioneel uit als je op z'n minst een banner hebt.

linkedin-banner

Gelukkig zie ik tegenwoordig steeds vaker dat vooral mensen in loondienst nog de blauwe standaardafbeelding van LinkedIn als achtergrond hebben. De meeste ondernemers lijken zich inmiddels wel te realiseren dat een LinkedIn banner één van de eerste kansen is om je personal brand en expertstatus op LinkedIn te vestigen.

Waarvoor gebruik je een LinkedIn banner?

Een goede LinkedIn banner versterkt je personal brand en is een visuele ondersteuning van wat er in de rest van je profiel staat.

Helaas zie ik nog een hoop LinkedIn-gebruikers die willekeurige foto's gebruiken om hun LinkedIn banners op te leuken, zoals een skyline van hun woonplaats of een mooie natuurfoto uit hun privé-collectie.

linkedin-banner

Het is natuurlijk beter dan de standaard banner, maar tenzij je een professioneel fotograaf bent, kan je die ruimte echter veel effectiever gebruiken. Bijvoorbeeld om je expertise, je diensten of een project waaraan je werkt te laten zien.

Hieronder laat ik vijf manieren zien waarop je LinkedIn banners kan gebruiken om je personal brand te versterken. Deze lijst is niet uitputtend, maar biedt je hopelijk wat inspiratie om met je eigen banner aan de slag te gaan.

LinkedIn banner #1 - Sociale bewijskracht

Zet een foto waarop je voor een groep staat op je banner of gebruik namen en logo's van bedrijven met wie je gewerkt hebt, vooral als het bekende en gerespecteerde merken zijn.

linkedin-banner

Ook namen van media waar je geïnterviewd bent of publicaties waar je werk is gepubliceerd zijn een goede vorm van sociale bewijskracht die je op je LinkedIn banner kan gebruiken. Denk aan radio- of tv-programma's, podcasts, vakbladen of tijdschriften.

LinkedIn banner #2 - Je vakgebied

Een LinkedIn banner waarop je je vakgebied laat zien, is een geweldige manier om je expertise uit te dragen voor je profielbezoekers.

linkedin-banner

Door je vakgebied prominent op je LinkedIn banner te vermelden, kwalificeer je iedere profielbezoeker omdat direct duidelijk is of jij datgene biedt waar ze naar op zoek zijn. Zo kost het ze niet meer dan een paar seconden om te beslissen of het de moeite waard is om met je te linken.

LinkedIn banner #3 - Je diensten

Laat zien wat de verschillende diensten zijn die je aanbiedt. Je LinkedIn banner is bij uitstek geschikt om de verschillende diensten die je in je bedrijf aanbiedt op te sommen, zodat profielbezoekers direct zien wat je voor ze kan betekenen.

linkedin-banner

Hoewel het verstandig is deze informatie in ieder geval in het onderdeel 'Info' in je profiel op te nemen, is het goed je te realiseren dat niet iedereen de moeite zal nemen om dat onderdeel open te klikken om verder te lezen. Dan kan het vermelden van je diensten in je banner net dat extra zetje zijn dat nodig is om hun nieuwsgierigheid te prikkelen zodat ze de rest van je profiel bekijken.

LinkedIn banner #4 - Je specialisme/niche-markt

Laat je specialisme en nichemarkt zien, zodat in één oogopslag duidelijk is waarin jij je onderscheidt van alle andere LinkedIn-gebruikers met dezelfde expertise, ervaring en vaardigheden.

linkedin-banner

Op LinkedIn ben je natuurlijk niet de enige expert in je vakgebied. Sterker nog, als je je functietitel in het LinkedIn zoekveld intypt, krijg je waarschijnlijk honderdduizenden LinkedIn-gebruikers die hetzelfde doen.

Door je op een nichemarkt te richten, sluit je min of meer de concurrentie in jouw marktsegment uit. Een goed voorbeeld is de grafisch ontwerpster in deze banner, die vrouwelijke coaches als doelgroep heeft.

LinkedIn banner #5 - Call To Action

Gebruik je banner om een call to action te geven en bezoekers te laten weten wat je wilt dat ze nu doen. Misschien wil je bijvoorbeeld dat ze je cover story video bekijken, je gratis weggever downloaden of dat ze zich registreren voor je toekomstige webinar.

linkedin-banner

Een slimme hack is om de LinkedIn banner in combinatie met het onderdeel 'Uitgelicht' in je profiel te gebruiken. Dat is namelijk één van de weinige plekken op LinkedIn waar je ongestoord externe links kan plaatsen om bijvoorbeeld direct te linken naar je weggever, je aanbod of elke willekeurige andere pagina op je website.

Onthoud dat mensen van nature lui zijn en vaak niet de moeite zullen nemen om bijvoorbeeld de url van je website te onthouden en deze vervolgens in de adresbalk in te toetsen. Maak het ze gemakkelijk door een externe link in het onderdeel 'Uitgelicht' te plaatsen en in je banner simpelweg daarnaar te verwijzen.

Waar moet je aan denken bij een LinkedIn banner?

De afmeting van een LinkedIn banner is 1584 x 396 pixels en je kan je afbeelding in jpg, png of GIF formaat uploaden. Verder is het slim om je contactgegevens - bijvoorbeeld je website, telefoonnummer of e-mailadres - op je banner op te nemen en om je banner regelmatig te veranderen. Zo breng je variatie in je banner aan voor mensen die je LinkedIn profiel meer dan eens bezoeken.

Persoonijk vind ik vier keer per jaar (of vaker) variëren wel fijn, maar je kan het natuurlijk ook elke keer veranderen als je iets nieuws of interessants te melden of te promoten hebt.

Hoe maak je een LinkedIn banner?

Natuurlijk kan je het maken van een LinkedIn banner professioneel aanpakken en het uitbesteden aan een grafisch ontwerper, maar je kan het ook heel eenvoudig zelf doen met behulp van grafische ontwerpprogramma's als Canva, PicMonkey, PhotoShop of InDesign.

Mijn favoriete manier om een mooie banner te maken is met behulp van mijn go-to grafisch ontwerptool Canva. Je kan deze app zowel op de desktop als mobiel gebruiken om in drie eenvoudige stappen je eigen, unieke LinkedIn banner te ontwerpen - en het is nog gratis ook.

Maak je banner in drie stappen met Canva

Stap 1 - Log in op Canva.com en zoek naar "LinkedIn banner" om kant-en-klare sjablonen te vinden (dit kan zowel op de desktop als in de mobiele app).

Stap 2 - Pas de kleuren, lettertypen en andere elementen aan zodat ze met je eigen branding matchen.

Stap 3 - Voeg je eigen foto('s), afbeeldingen en tekst toe.

En je LinkedIn banner is klaar! Hoe gemakkelijk wil je het hebben?

Nu hoef je het alleen nog te uploaden op LinkedIn en je bent klaar om keer op keer de aandacht van je profielbezoekers te trekken en vast te houden.

Conclusie

Het hebben van een aansprekende LinkedIn banner is essentieel om een goede eerste indruk op je profielbezoekers te maken. In dit artikel heb ik je vijf manieren laten zien waarop je LinkedIn banners kan gebruiken om je personal brand op LinkedIn te versterken.

Door één of meer van deze tactieken te gebruiken, vergroot je de kans dat potentiële klanten je profiel opmerken, zich erin herkennen en meer te weten willen komen over wat je te bieden hebt. Dit zorgt niet alleen voor meer mensen die je profiel doorlezen, maar ook voor meer connectieverzoeken en uiteindelijk ook meer kwalitatieve leads en klanten uit LinkedIn.

Bekijk Gratis Mijn LinkedIn Training

Het exacte proces dat ik gebruikte om in 12 maanden tijd mijn omzet te verdrievoudigen - zonder te adverteren, leuren, zeuren of sleuren

OVER DE AUTEUR

Profielfoto 500px

​Hi, ik ben Lucia. 👋 Ik help coaches, consultants en dienstverleners aan leads, afspraken en klanten door de inzet van organische marketing op LinkedIn.

Een constante en voorspelbare bedrijfsgroei

Sluit je aan bij 2.300+ abonnees van The Growth Perspective die elke zaterdagochtend één praktische tip krijgen.

Ik zal nooit je gegevens verkopen, om welke reden dan ook.